2010. július 28., szerda

Chaos Theory

az utóbbi 2 hetem pont annyira volt feszült, mint ez az összeállításom, úgyhogy rettentően várom a holnapot, amikor egy hétre elutazunk egy kicsit pihenni és feltöltődni. ha hazatértem lesz nyereményjáték, nyíltnap, és mindenféle érdekesség, szép hetet nektek is!

my previous 2 weeks were just as tense as this collage, so I can't wait for tomorrow, when I leave for a week of rest and relaxation. when I'm back there will be a giveaway, an open day, and all kinds of interesting things, I hope you have a great week too!


Pin It

2010. július 27., kedd

lilac sands

Anaisz füstös levendula karkötője, Frida nővére, és a homok árnyalatai...
Anaisz' dusty lavender bracelet, Frida's sister and shades of sand...


Pin It

2010. július 22., csütörtök

turkálóban...second-hand

nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én időnként nagyon szeretek túrkálókban bogarászni. van amikor nem megy, és csak a frusztrálódás van, és minden túlságosan hosszú-rövid-szűk-bő, de van amikor egyszercsak ott van pont az a ruha,  ami csak rám várt.
tegnap a textúrák voltak soron, a szerzemények pedig:
1. egy tarka vadiúj Accessorize szalmakalap
2. egy wasabi-zöld felső, különböző érdekes fa és fém rátétekkel
3. egy a pólóhoz tökéletesen passzoló fa, vagy valamilyen termésből készült duplakarkötő. 

Szolgálati közlemény: a Kálvin téri Ruhagalériában (ahonnan ezek is vannak, most egy csomó szép felső 600 Ft!) :)I don't know how you are with second-hand stores, but I really like to rummage around in them from time-to-time. At times there's just the frustration of things being: too short-too long-too tight-too loose, but there are the moments when there's something just waiting for you. Yesterday's hunt was about textures, and I came home with a brand new multicolour Accessorize straw hat, a wasabi green top with interesting wood and metal applique and a bangle made of some kind of wood. I'm satisfied with the result! :)

Pin It

2010. július 21., szerda

szia, a nevem...hello, my name is

kedves szürke pólós fiú az esti buszon-legközelebb szólíts meg jó? becsszó nem harapok!
dear guy in the grey t-shirt on the night bus-come and say hello next time, ok? promise I won't bite!amúgy ma voltam Péterfy Bori koncerten, és ugyan nem kedvelem valami nagyon a zenéjét, de ez a dalszövegrészlet mindíg elgondolkoztat:
"Szeretem azt a nőt
Aki melletted lettem
A lebegő hajnali fényt
Mikor ébred a nap
De téged nem."

Pin It

2010. július 17., szombat

honey loves the sea...


minden nyáron visszatér a népszerű sötétkék-fehér-piros csíkos tengerész divat.
a tegnapi forróságban tengerekről álmodozva ezt a hangulatot formáltam át a magam módjára, egy tengerkék-homoksárga-rózsaszín- és áttetsző színösszeállítású nyakláncban.


every summer the popular navy-white-red striped nautical style returns.
dreaming of seas in yesterday's heat I created my version of this mood in this seablue-sand yellow-pink-and translucent necklace.


Pin It

2010. július 16., péntek

ha már Afrika...speaking of Africa

Pin It

egy kicsit több rólam...


A nagyon kedves, és szupertehetséges selyemfestő Vanessza díjat adott nekem, igazán jó érzés, köszönöm szépen! A díjjal járó feladatok:1. Ha valaki adja, én elfogadom ellenvetés nélkül.
2. A logót kirakom a blogomba.
3. A szabályzatot kirakom a blogomba.
4. Megnevezek 6 másik blogot, akiknek átadom a címet.
5. Kitöltöm a tesztet és kirakom a blogomba.
6. Megnevezem, hogy kitől kaptam és nagy színes betűkkel kirakom a blogomba.


Becenév: Sasi, de csak nagyon családi körben, amúgy mindenkinek Sári
Lakhely: Budapest, kül- és nem belváros, itt van zöld! és kert! és madarak! és természet! és levegő! de amúgy lakhelyem volt már Kairó, London és Siem Reap is Kambodzsában… nagy utazó vagyok, szüleimnek hála sok-laki életet éltem, és ezt a felnőtt életembe is átmentettem, imádok utazni, világot látni, de leginkább úgy, ha huzamosabb időt tölthetek egy helyen.
Születési hely:  Kairó, Egyiptom
Magasság: ej, csak 160cm, de már (nagyjából) kibékültem ezzel :)
Névnap: január 19.
Foglalkozás:  erről tudnék mesélni! fordítóként + ékszer és kiegészítő tervező-készítőként dolgozom, régebben PR ügynökségnél médiaelemzőként, meg egy divatmagazin szerkesztőjeként, stylistként, tanárként, butikhotel menedzsereként, önkéntesként is dolgoztam…
Testvér:  egy öcsi és egy hugica ♥
Anyanyelv:  magyar
Beszélt nyelv:  angol, német, és kiskevés spanyol és Khmer
Gyűjtemény: nagy gyűjtögető-rakosgató-felhalmozó vagyok, de olyan igazi gyűjteményem csak mostanában kezd kialakulni, kézzel készített horgolt és csipke alátéteket, kis terítőket gyűjtök, de ezekre már van egy nagy tervem! nagyon szeretem a szép kézműves tárgyakat, és azokat a tárgyakat, amiknek van története.
Iskola: ELTE, aztán menet közben a Rothschild Ruhatervező iskola, aztán Kambodzsáról és az önkéntességről az Angkor Alapítványnál, a vállalkozósdiról a Seed Alapítványnál tanultam, és remélem lesz még iskolám!
Kedvencek:  hát ez egy nagyon hosszú lista lehetne, de pár kedvenc dolgom: tengerpart, Berlin, az earl grey tea, a szarkák, a vágott virágok (sokáig virágkötőnek szántam magam!), utazás, zenék, amik egy pillanathoz/időszakhoz/emlékhez kötődnek, bolhapiacos bolyongás, nyári fröccsözés, baráti lelkizés, lusta reggelek, szálkásszőrű tacskók, szem körüli ráncok-főleg egy helyes pasin!, elegáns idős emberek, papírsárkányok, Polaroid képek, sálak-kendők minden mennyiségben…
Zsebpénz: ó, bárcsak még lenne! de a szüleim mindenben támogatnak ♥
Kívánság: Szeretném igazán profin, üzletszerűen csinálni mindazt amit csinálok, persze az alkotás minden örömével együt, emellett szeretet, boldogság, egészség, és majd egy szép kis saját család!
Háziállat: persze, egy csomó! 3 kutya: Ruby (fehér JackRussel leányzó), Mamlasz és mamája Zsizsi (koromfekete keverékek), és 2 cica, ők Zsóka (cirmos és nagyon ravasz) és Gizike (kedves hófehérke), de alapvetően a kertben szeretem őket, nem a házban.

és a teljesség igénye nélkül, akiknek én továbbadom a díjat, mert szerintem jók abban, amit csinálnak, és mert többet szeretnék tudni róluk:

Schall Eszter, Ringu-Barbi, Piroseper-Fanni, Theia-Szilvi, Lumina-Beadmecum,
és két igazi ízlésbajnok: Zsani-Janetteria és Susan-Sugar Diaries

de pl. ByMe Évinek, és Eszterda Eszternek is adnék, ha neki már nem lenne! :)
remélem lesz kedvetek mesélni egy kicsit magatokról!
Pin It

polyvore

hát ez egy nagyon jó kis játék a maihoz hasonló tehetetlenségbe torkolló forró napokon! íme az első szettem:

what a fab game for such  hot days when you end up being able to do absolutely nothing productive! voilá, here's my first set:


Pin It

2010. július 15., csütörtök

sokasodnak...multiplying

* psszt... hamarosan lesz egy meglepetésem!
* psst... I have a surprise for you soon!
Pin It

2010. július 14., szerda

jungle fever

A Muse magazinban jelent meg ez a Jungle Fever elnevezésű fotósorozat Angela Lindvall-ról, amit Sølve Sundsbø fényképezett. A stylist Katie Shillingford Prada, Missoni, Emporio Armani és hasonló ruhákba öltöztette a modellt, aki ezen a képen szerintem olyan, mint egy szürke port felverő pillangó...


This editorial entitled Jungle Fever with Angela Lindvall shot by Sølve Sundsbø was published in Muse magazine. The stylist Katie Shillingford dressed her in Prada, Missoni and Emporio Armani among others, in this photo I think she looks like a butterfly stirring up grey dust...


 katt IDE a többi képhez, forrás: fashiongonerogue
click HERE for more, source, fashiongonerogue
Pin It

2010. július 12., hétfő

lusta nyári napok...lazy summer daysvan egy fennsík, ahol csönd van, fű illat és kutya csaholás...

there's a plateau, where there's silence, the scent of grasses and the yapping of dogs...
Pin It

barátságkarkötők...friendship braceletes

Panka és Zsófi virágos-gyöngyös-csilingelő tinilányos barátságkarkötői
Panka and Zsófi's floral-beaded-tinkling cool friendship bracelets

Pin It

2010. július 10., szombat

james wellingAz 1951-es születésű amerikai James Welling különböző fényképészeti eljárások ötvözésével varázslatos képeket készít, kedvenceim tőle a Flowers c. sorozat képei.
információk, még képek, és a megrendelhető könyv: ITT

James Welling, an American artist born in 1951 fuses various photography techniques to create magical images, my favourites from him are those in the Flowers series.

information, more images and the publication which can be ordered: HERE
Pin It

2010. július 8., csütörtök

festett divat...painted fashion

évek óta látható, ahogy a művészet és az utcai kultúra, vagyis a graffitik és falfirkák sokszínű világa begyűrűzik a divatba és mostanság a batik, és a kézi festések is reneszánszukat élik.
szóval íme az én Brooklynom, vajszín-magenta-indigó-és narancs kivitelben.

for years now art and street culture, and with it the colourful world of graffitis and wall tags has been penetrating fashion, and nowadays batik, tye-dying and other paint-effects are thriving.
so here's my Brooklyn, in butter-magenta-indigo and orange.


ezek az új virágok eszembe juttatták ezt a 2008-as Yves Saint Laurent "fröcskölt festék" ruhát:
these new flowers reminded me of this 2008 YSL Paint Splatter dress:
Pin It